NEWS


CyberGround DNSBL site development

Beküldve: 2013-05-14 Beküldte: Darwick

The development goes continuously, hence we will update this news based on the development.

Bővebben

Howto query CyberGround DNSBL

Beküldve: 2013-05-15 Beküldte: Darwick

A lényeg, hogy névfeloldó (resolver) programokat kell használni, ezáltal a megfelelő nevet kell feloldani, ami a rekordot tartalmazza. Ezek közül párat mutatunk be néhány példán keresztül. Általánosságban elmondható, hogy az IP címet visszafele kell beírni, mögé pedig a lista nevét kell írni. Amennyiben a találat pozitív (127.0.0.2) abban az esetben a cím szerepel a listán

Bővebben

Howto use the CyberGround DNSBL #1

Beküldve: 2015-08-26 Beküldte: Darwick

A spam listákat (DNSBL vagy RBL) több módon is fel lehet használni a levelezés (SMTP forgalom) során. Az egyik ilyen megoldás, amikor SMTP időben egyből ellenőrizzük, hogy a küldő levelezőserver létezik-e spam listán. Most ezt a módszert kívánjuk bemutatni néhány levelezőserver példával.

Bővebben

Howto use the CyberGround DNSBL #2

Beküldve: 2015-08-31 Beküldte: Darwick

A spam listákat (DNSBL vagy RBL) több módon is fel lehet használni a levelezés (SMTP forgalom) során. Az előző megoldásban azt a lehetőséget ismertettük, amikor a levelezőserver SMTP időben dobja el a listán szereplő levelezőservertől a levelet. A másik lehetőség, hogy az üzenetet egy spam szűrő segítségével pontozzuk és amennyiben a listánkon szerepel a küldő server IP címe, több pontot adunk a levélre így valószínűbb, hogy spamnek fog minősülni.

Bővebben